niedziela, 10 lutego 2013

Sałatka warzywna z kapustą pekińską

Składniki:
4 duże marchewki
pół dużego selera
2 pietruszki
pół główki kapusty pekińskiej
5 jajek
4 ogórki kiszone
2 słodkie jabłka
puszka kukurydzy
puszka zielonego groszku
średnia cebula szalotka
natka pietruszki
sól, pieprz
majonez
3-4 łyżeczki musztardy
łyżeczka octu balsamicznego(niekoniecznie)

 Marchew, seler i pietruszki ugotować razem. Jajka również ugotować na twardo. Kapustę pekińską drobno pokroić w krótkie paski, ostudzone warzywa,jajka, ogórki, jabłka, cebulę pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i groszek. Doprawić solą, pieprzem, natką pietruszki i musztardą. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać majonez i ocet balsamiczny. Jeszcze raz wymieszać i odstawić do lodówki, aż składniki dobrze się połączą. Smacznego!!!