czwartek, 13 listopada 2014

Wzmacniająca i rozgrzewająca zupa


Ta zupa autentycznie regeneruje organizm, dodaje energii i rozgrzewa. Dobrze ją jeść rano przed śniadaniem oraz między posiłkami. Polecam ją przy ogólnym osłabieniu, a także w trakcie lub po przebytych chorobach, nawet ciężkich. Z podanych niżej składników można uzyskać posiłek dla czterech osób na około 2 dni.


Składniki:

3 litry wody
8 marchewek
3 pietruszki
1 nieduży seler
1 szklanka kaszy jaglanej
sól
pieprz ziołowy
natka pietruszki ( 2 garście po posiekaniu)

Przygotowanie:

  1. Wodę zagotować.
  2. Warzywa zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do gotującej się wody.
  3. Kaszę jaglaną opłukać na sicie pod bieżącą wodą i przesypać do reszty składników w garnku.
  4. Doprawić solą i pieprzem ziołowym.
  5. Gotować aż warzywa będą miękkie.
  6. Natkę pietruszki posiekać i dodać pod koniec gotowania.