Ta zupa autentycznie regeneruje organizm, dodaje energii i rozgrzewa. Dobrze ją jeść rano przed śniadaniem oraz między posiłkami. Polecam ją przy ogólnym osłabieniu, a także w trakcie lub po przebytych chorobach, nawet ciężkich. Z podanych niżej składników można uzyskać posiłek dla czterech osób na około 2 dni.
Składniki:
3 litry wody8 marchewek
3 pietruszki
1 nieduży seler
1 szklanka kaszy jaglanej
sól
pieprz ziołowy
natka pietruszki ( 2 garście po posiekaniu)
Przygotowanie:
- Wodę zagotować.
- Warzywa zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do gotującej się wody.
- Kaszę jaglaną opłukać na sicie pod bieżącą wodą i przesypać do reszty składników w garnku.
- Doprawić solą i pieprzem ziołowym.
- Gotować aż warzywa będą miękkie.
- Natkę pietruszki posiekać i dodać pod koniec gotowania.